Searching...

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ


Σεισμική δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 5.22 το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης (περιοχή Ευκαρπίας)  και έτσι η αίσθηση που δημιούργησε ήταν ότι επρόκειτο για μεγαλύτερη δόνηση. Πέντε περίπου λεπτά αργότερα ακολούθησε μικρότερη σεισμικη δόνηση.Κύριο χαρακτηριστικό και των δύο σεισμικών δονήσεων ήταν η πολύ μικρή διάρκειά τους.
Δεν ανησυχεί τους ειδικούς ο σεισμός των 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα στις 5: 22 το πρωί, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του Α.Π.Θ., Θεόδωρος Τσάπανος, πρόκειται για μεμονωμένη δόνηση, της οποία το ρήγμα βρίσκεται στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν 5 χιλιόμετρα, γι αυτό και έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για πιο δυνατό σεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, το ρήγμα του Ασβεστοχωρίου ιστορικά δίνει σεισμούς μέχρι 4,1 με 4,2 Ρίχτερ και δε συνδέεται με το ρήγμα που προκάλεσε τους μεγάλους σεισμούς στη Θεσσαλονίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!