Searching...

Επίσχεση στις 15/5

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα 15/5 είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και μέρος από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, απαντώντας έτσι και στο αίτημα της διοίκησης του οργανισμού, που με ανακοίνωσή της ζητά την "υπομονή και κατανόησή τους".
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι "εάν δεν πληρωθούμε εντός της ημέρας, από Δευτέρα ξεκινάμε επίσχεση εργασίας και ζητάμε και συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, προκειμένου να τεθούν ζητήματα που θα αφορούν σε οριστικές λύσεις για τη βιωσιμότητα του οργανισμού".
Με την ανακοίνωσή του ο οργανισμός παροτρύνει τους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ να απέχουν από την κινητοποίηση που γνωστοποιήθηκε, "αφενός μεν για να βοηθήσουν τη διοίκηση στις προσπάθειές της να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες για το μέλλον των εργαζομένων και του ΟΑΣΘ, αφετέρου δε, για να μη διαταραχθεί το συγκοινωνιακό έργο και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο νομό Θεσσαλονίκης". Μεταξύ άλλων, η διοίκηση του οργανισμού, κάνει λόγο για μια κίνηση "η οποία έρχεται σε μια κομβική συγκυρία, κρίσιμη για το μέλλον του ΟΑΣΘ και μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα".
Υπενθυμίζεται ότι ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να πάρει καθαρογραμμένη την απόφαση της περασμένης Δευτέρας της Διαιτησίας, βάσει της οποίας για την εκκαθάριση του 2014 θα πάρει ο ΟΑΣΘ 4,6 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, έναντι των 14,5 εκατ. που διεκδικούσε. Επειδή το προαναφερόμενο ποσό είναι άγνωστο πότε θα καταβληθεί στον Οργανισμό, ο ΟΑΣΘ έχει συμφωνήσει να λάβει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, με ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. ευρώ.
Όλα αυτά ενώ «σεισμό» έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για το νομοσχέδιο – βόμβα του Χρήστου Σπίρτζη που στην ουσία καταργεί τον ΟΑΣΘ με την υπάρχουσα μορφή του

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!